21 Aralık 2011 Çarşamba

olabilirdi

Baktığımı pek iyi göremediğim için, hiçbir şeye bakmamaya çalışıyorum. Ben bakmadığım için iyi olsunlar oldukları yerde. Bende her türlü iyi olamayacaklardı zaten. Kendilerinde iyi olsunlar bari. Böylelikle dünya daha güzel bir yer olabilir belki.

Körler görebilselerdi, şüphesiz her şeyi çok güzel görürlerdi. Çünkü sadece görmek, onlar için en elzem mesele olduğu için, ne gördüklerinin pek umurlarında olacağını sanmam. Bu yüzden de dünyayı körler görsünler mümkünse. Böylelikle dünya daha güzel bir yer olabilir belki.

Bunca öldükten sonra, artık sadece yaşamanın en elzem mesele olduğunu düşünmek istiyorum. Böylece ne yaşadığımın pek umurumda olmayacağını zannediyorum. Hiçbir şey yaşamadan, yaşamayı bu kadar yadsımak kolay. Ölmek de kolay bundan. Bu yüzden yaşamayı bilenler yaşasın bu dünyada. Böylelikle dünya daha güzel bir yer olabilir belki.

Tüm bunlardan sonra mı? Evet. Bilmemek değil öğrenmemek ayıpsa…

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaşayan ölüler!

nomen dedi ki...

Nurullah Ataç'ın bir denemesi vardı; "bakmak" ve "görmek" üzerine. Görmeyi görme duyumuzun çabasız bir sonucu; bakmayı ise zihin ile gözün iş ortaklığı olarak görüyordu özetle yanılmıyorsam.

Ne çok deyim var; gözden kaçırmak, bakar-kör olmak, bakış açısını yitirmek v.b.

Mühim olan bakabiliyor olmanız alter ego: Görmekle değil, bakmakla hayata değerler eklenebilir. Görme biçimlerini canlı kılan, bakakalmak değil mi?

Göremiyorluğunuzu dile getirişiniz bile bir bakış açısı va izi taşıyor. Dünya siz ona bakmadan önceki haline göre güzel/çirkin bilemeyiz. Hem ne önemi var. Önemli olan, siz ona baktığınız anda artık o eskiden olduğu dünya değildir.

Çok temiz, içten bir metin.
Mevlânâ'nın dediği gibi 'İnsan göz'dür, öte yanı deriden, etten başka bir şey değil.'

yüreğinize sağlık, ki o da bambaşka bir "göz"dür.

Kali Rind dedi ki...

alter ego, körler dünyayı kör halleriyle de bizden daha iyi görüyorlar sanırım.

Kali Rind dedi ki...

metin zaten bal kaymak

elma da dedi ki...

ölmeyen değil de yaşayan insanların dünyası olsa artık.

doğumdan sonra yaşam var mı?