7 Kasım 2012 Çarşamba

hüzünlü ruhlar ve huzur


‎''Hüzünlü ruhlar benzer biriyle karşılaştığında huzur bulur. Bir yabancının yabancı bir diyarda başka bir yabancıyı gördüğünde sevinçle el çırpması gibi, şefkatle birleşirler. Hüzün ortamında birleşen yürekler mutluluğun zaferiyle ayrılmayacaktır. Gözyaşlarıyla yıkanan sevgi sonsuza kadar saf ve güzel kalacaktır.''

Halil Cibran

3 yorum:

alter ego dedi ki...

bir de dünya yabancı artık her bir diyarda. bu kadar kötü bir dünyayı bütünüyle kim benimseyebilir ki? hep bir taraftan beğeniriz, hep bir tarafa yatkınızdır. hüzün tarafından bakan ve bu kötü dünyada huzuru bulabilenlere ne mutlu öyleyse.

Katun dedi ki...

mümkün mü hüzün ve huzur birlikteliği!

alter ego dedi ki...

mümkün olmalı, en azından benim için durum böyle, başka çerem yok. yeterince kötü bir dünyada yaşıyoruz bu yadsınamaz bir gerçek. aksini iddia edenin aklından şüphe duyabilirim.
bu durum içinde huzur bulmak öyle taşkın mutluluklarla elde edilecek gibi değil, bu düpedüz sahtekarlık olurdu bence. olsa olsa hüzünle huzura erişebilirmiş gibi geliyor bana, diğer yollar çok aymazca, ben kabul edemiyorum en azından. bu yüzden mümkün olmalı, ben başka bir yol bilmiyorum/tanımıyorum.