21 Şubat 2012 Salı

basın özgürlüğü - bobiler

4 yorum:

nomen dedi ki...

Çok etkileyici. Ben de hemen hergün birkaç dakika gezinirim Bobilerde.

Eklediğiniz parçalar da tam ibretlik!

Elinize sağlık Alter Ego.

alter ego dedi ki...

teşekkürler nomen

en son nuray mert'in de milliyet'ten ayrılışı ile sıkıcı bir hal aldı bu konu. hoş gerçi yıllardır gazete okumuyorum fakat bir dönem çok okurdum. ve şimdi bakıyorum da o dönemler takip ettiğim yazarların bir çoğu şu an ya cezaevinde ya da mesleğini icra edemiyor. (bir kısmı da o zamanlarda yazdıklarından bambaşka şeyler yazıyor ki bu ayrıca vahim bir durum) işin enteresan tarafı da bu insanların düştüğü durumu gündeme getirecek meslektaşlarının kalmamış olması. işte böyle mizah dergileri, mizah siteleri de bir nebze olsun farkındalık yaratmaya çalışıyor. ben de burada paylaşarak destek olmak istedim. bu konu sahiden çok can sıkıcı bir noktaya geldi zira.

Nuray mert veda yazısında şöyle bitirmiş;

İzninizle, en sevdiğim yazarlardan Arif Altan’ın sözleri ile bitireyim:
ESER VEREMEYENLERİN İKTİDAR ARZUSU
“Kendine yetemeyen, kendine söz geçiremeyen, kendinden bir yapıt, kendinden bir güzellik meydana getirecek güçten yoksunların saplandıkları hükmetme arzusu… İktidar, tanrının ya da doğanın, insanın kusurlu varlığına kestiği bir ceza. Kimsenin sahip olamayacağı, ona göz dikenlerin onun kölesi olacağı, onun herkese sahip olabileceği korkunç bir hastalık… İktidarla mutlu gelecek arayan, düşüncenin hangi doruklarında perende atarsa atsın bugünü de yitirmekle mükellef…”

nomen dedi ki...

Nuray Mert benim de fırsat buldukça yazılarını takip ettiğim ve duruşunu sahiden çok beğendiğim bir aydın. Saptamaları çok isabetli. Alıntıladığınız bölüm hele...

Böyle bir ek yapmış olmanız da sizin duruşunuzu işaret etmesi açısından çok mühim.

Kaleminize sağlık; var olun!

alter ego dedi ki...

siz de var olun nomen.

son yazınızda belirtmişsiniz ya bir “-ist” e mensup olmayı. ben kendimi herhangi bir “–ist” e mensup hissetmesem de, bu tür durumlarda bir duruş sergilemenin gerekli olduğuna da inanırım. bir şeyin karşısında durmak, diğer cephede olmayı gerektirmiyor. böyle olunca da anarş-ist mi olunuyor ne? bilemedim ben yani. bilmek de istemiyorum. kendimi kitleden çok yalnız kendime tanıtma derdindeyim ziyadesiyle. nasıl karşılık buluyorsa bulsun, benim için çok da mühim değil kitledeki karşılığım.

çok teşekkür ederim nomen.