4 Eylül 2011 Pazar

tokyo!

Güzel bir film izledim bugün. Aslında bir değil üç film izledim. Bir film diye başladım üç film çıktı. Nar hesabına döndü benimkisi :) Enteresan bir durum tabi. Şimdi şöyle oluyor ki; ben bu filmi Michel Gondry’nin izlemediğim filmi kalmasın diye indirmiştim öyle. İndirirken de fark ettim ki Leos Carax ve Joon-Ho Bong isminde iki kişi daha yazıyor yönetmen olarak. (bkz: imdb) Ama Michel Gondry daha önceki filmlerinde de bazı yönetmenlerle çalışmıştı. Misal en meşhurlarından Eternal Sunshine of the Spotless Mind filminde Charlie Kaufman’la birlikte senaryoyu yazmışlardı. Bu da o tür bir şeydir diye düşünmüştüm. Meğer üç ayrı yönetmen üç ayrı film yapmışlar. İsminin Tokyo olması, filmdeki üç hikâyenin de Tokyo’da geçmesinden mütevellitmiş. Ama öyle Paris I Love You’daki gibi birbiriyle iç içe geçmiyor anlatımı. Birisi bitiyor ötekisi başılıyor. Çok garip, ilk kez böyle bir film izledim.
Fakat üç hikâyenin üçü de birbirinden güzel. İçeriğine pek girmek istemiyorum zira izlemeyenlerin mutlaka izlemelerini tavsiye edeceğim. Çok enteresan imgeler var. Çok komik sahneler var. Birçok şey var yani filmde/filmlerde.

4 yorum:

nomen dedi ki...

Sıcak bir yazı olmuş. İnsanda filmi görme isteği yaratmasının yanı sıra, hoş bir ön-yargı da oluşturuyor sahiden; "kesin güzel bir filmdir" gibi.

Ulaşır ulaşmaz izleyeceğim; ellerinize sağlık.

alter ego dedi ki...

zaten ben de tavsiye mahiyetinde yazmıştım. demek ki tesiri oluyormuş :) umarım beğenirsin(iz).

alter ego dedi ki...

kanalizasyon canavarı o kadar iyi canlandırılmış ki günlerdir o karakter kafamda dönüp duruyor. şimdi açıp tekrar izledim.

hikikomorik dedi ki...

kesinlikle harika filmlerdi. ben de bugün izledim : ) ben de en çok sonuncusunu beğendim, kendim de biraz asosyal olduğum için.