16 Mart 2012 Cuma

fotoğraf değil resim

Fotoğrafçılar genellikle kızarlar ya bir fotoğrafa resim dendiği zaman. "Resim" sözcüğü ağzınızdan bi çıksın hele, hemen düzeltirler; "resim değil o, fotoğraf denir ona bir kere" diye. Aşağıda görmüş olduklarınız ise resim. Paul Cadden isminde bir adamın yaptığı karakalem çizimler. Fakat tıpkı fotoğraf gibi görünüyorlar. Çok detaylı çalışılmış. Bu çizim akımı "Hiperrealizm" diye adlandırılıyormuş. Evet, fotoğrafçılara selam olsun; fotoğraf değil bu, resim bir kere tamam mı?


11 yorum:

... dedi ki...

Eheheh düzeltilesi bir şey ama:D

"Resimler" için de yuh diyorum afedersiniz:D

alter ego dedi ki...

Evet ben de yuh diyorum yani.

boşluk dedi ki...

ben yuh artık yaaa diyorum o zaman,bu ne lannnn,ıyı kı paylasmıssınn

negatif dedi ki...

benimkilerden daha iyi olmuş. çok üzüldüm ya.

alter ego dedi ki...

boşluk,
bir yuh da senden geldi. yok mu arttıran? :)

alter ego dedi ki...

negatif,
şimdi bu adamın yaptığı çizim ile seninkini ayrı tutmak lazım. bu adam önüne bir fotoğraf koyuyor ve onun aynısını yaratıyor. yani bu adamda işçilik iyi ama yaratıcılık sıfır. senin çizimlerinde ise yaratıcılık ön planda işçilik ise arka planda. yani bu adamla senin kulvarlarınız farklı, bu yüzden de mukayese edilmez :)

negatif dedi ki...

of ya :) ne diyim, aslansın kaplansın :)

bilge dedi ki...

yuh+1 :)

bunlar ne böyle yahu. vay anam vay, neler var neler.

yalnız "hiperrealizm"i "hipsterrealizm" diye okumuş olmam? kendi kendime çok eğlendim :)

bir de negatif, alter ego'ya katılıyorum. biz senin resimlerini çok seviyoruz :)

boşluk dedi ki...

şimdi bir saniye,yaratıcılık denildiğinde söz biter zaten ama bu adamın yarattığı bir şeyler yok mu merak ettim,işçilik mükemmel..negatif seni de takip etmeye başladım,hayranlıkla izlemeye devam edeceğim

negatif dedi ki...

olası bir yanlış anlamanın önüne geçmek adına hemen söyleyeyim, bende ne bir yetenek ne de yaratıcılık var. burada bahsettiklerimiz şakadan ibaret. bilge, joy ve alter ego beni tanıdıkları için ne dediğimi anlıyorlardır fakat seninle yeni tanıştığımdan söyleme gereği duydum. beklentini yükseltip hayal kırıklığına yol açmak istemem. ayrıca hayranlık uyandıracak bir şey yaptığımı düşünmüyorum. öyle hayranlık falan deyince elim ayağım birbirine dolaştı birden. blogumu takip ettiğin için teşekkür ederim, umarım pişman olmazsın.

bir de demeden geçemeyeceğim, sayfanı açar açmaz müzik çalıyor. şimdilik bir sorun yok ama olur da çok sevdiğim bir şarkıyı dinlerken açarsam ve müzikler birbirine karışırsa benim açımdan pek iyi olmayabilir. blogları takip etmeyi bırakma sebeplerimin en başında benim isteğim dışında çalan müzikler geliyor. belki bana bu konuda yardımcı olabilirsin.

Unknown dedi ki...

kendi çizdiklerimden utandım bunları görünce ben.